معرفی کوتاه هر کتاب همراه با عنوان کامل آن در ادامه مطلب
رمز پیروزی حق بر باطل
پیوسته حق بر باطل پیروز بوده، و هرگز نتوانسته است باطل در مقابل حق ایستادگی کند. زیرا همواره پایه های حق استوار و پایه های باطل متزلزل بوده است...
امام صادق علیه السلام می فرماید:
«لیس من باطل یقوم بازاء الحق، الاّ غلب الحقّ الباطل. و ذلک قوله تعالی: بَلْ نَقْذِفُ بِالْحَقِّ عَلَى الْباطِلِ فَیَدْمَغُهُ فَإِذا هُوَ زاهِقٌ[1]
هرگز باطلی در مقابل حق ایستادگی نمی کند، جز آنکه بر باطل پیروزی می گردد. و این همان است که خداوند فرموده: «... ما حق را بر سر باطل می کوبیم تا آن را نابود سازد ...». متن کامل مقدمه در « ادامه مطلب »
دومین جلسه از ششمین درس گفتار ماهانه اندیشه و عمل امام موسی صدر، با سخنرانی استاد محمد جواد صاحبی در موضوع اصلاح و احیاء تفکر دینی برگزار شد. در جلسه نخست این موضوع محمد جواد صاحبی به تبیین معنای احیا و اصلاح پرداخت و از خلط معنی میان اصلاح، اصلاح طلبی و انقلاب سخن گفت و سیره و عمل امام موسی صدر را از این منظر بررسی کرد. خلاصه سخنان عنوان شده در جلسه دوم را در ادامه مطلب بخوانید:
ثبت و ضبط اسناد، مدارک و خاطرات افراد و گروههایی که انقلاب اسلامی ایران را به پیروزی رساندند و در تثبیت و استمرار آن کوشیدند، اهمیت فراوانی دارد. مرکز اسناد انقلاب اسلامی در این راستا و با هدف تبیین و تدوین تاریخ انقلاب اسلامی، به جمعآوری و تدوین خاطرات و اسناد بسیاری از مبارزان و خادمان انقلاب اسلامی اقدام کرده است.
این موسسه در جدیدترین اثر خود کتاب «در کشاکش سیاست و فرهنگ؛ خاطرات محمدجواد صاحبی» تدوین حجتالله علیمحمدی را منتشر کرده است.
محمدجواد صاحبی، از مبارزان جوان دوران انقلاب است که در حوادث پیش و پس از آن، نقش ویژهای ایفا کرده است. کتاب «در کشاکش سیاست و فرهنگ؛ خاطرات محمدجواد صاحبی» در پنج فصل به مجموعه خاطرات وی میپردازد.
فصل نخست، به زندگینامه، خانواده و تحصیلات راوی اختصاص دارد. در فصل دوم با عنوان «درباره قبل از پیروزی» از وقایع و حوادث و شخصیتها در پیش از انقلاب سخن به میان آمده است.
وقایع مربوط به پیروزی انقلاب اسلامی و فعالیتهای آموزشی، فرهنگی و انتشاراتی راوی در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فصل سوم گنجانده شده است. صاحبی در فصل چهارم از حضورش در موسسه کیهان، مدیریتش بر کیهان اندیشه و ارتباط با اندیشمندان حوزوی و دانشگاهی میگوید. فصل پایانی نیز به آثار و فعالیتهای علمی وی در قالب برگزاری کنگرهها اختصاص دارد.
محمد جواد صاحبی در سال 1333 در محله مغان شهرستان شاهرود به دنیا آمد، تحصیلات ابتدایی را در مغان و تحصیلات متوسطه را تا مقطع دیپلم ادبی در شهرستان شاهرود گذراند ،همزمان بخشی از مقدمات علوم دینی را به طور متناوب در همانجا از محضر فضلای بزرگواری همچون جناب حجت الاسلام والمسلمین شیخ محمد حسین صائب چهکندی و دیگران فرا گرفت، با حوزه های مشهد و قم نیز در رفت و آمد بودو از سال 1357 در قم مستقر شد و علوم متداول حوزه را فرا گرفت.
ادبیات عرب را از محضر حجج اسلام: آقایان شیخ محمدحسین بهجتی شفق، بیانی افغانی، سیدمهدی طالقانی، سید عباس موسوی و دیگران آموخت ، کلام و عقاید را از جناب حجت الاسلام و المسلمین آقای سیداسدالله مسعودی،درفقه شرح لمعه را از حضرت آیت الله شیخ علی پناه اشتهاردی و مکاسب را از آیت الله بنی فضل استفاده کرد.
اصول فقه را از حجج اسلام : موسوی گرگانی و صالحی افغانی و خارج اصول و بخشی از ابحاث فلسفی عرفانی وعلوم حدیث را از آیت الله علی عابدی شاهرودی... متن کامل زندگینامه در ادامه مطلب