از فعالیت های داخلی تا اعزام های خارجی
تا کنون افراد و هیئت های گوناگونی از دبیرخانه دین پژوهان کشور برای شرکت در نشستها و همایش های بین المللی معرفی و به کشور های اروپایی اعزام شده اند.
محمد جواد صاحبی در گفتگو با خبرگزاری ««حوزه» به تشریح فعالیت های دبیرخانه دین پژوهان کشور پرداخت و گفت: به دنبال تشخیص نیاز از سوی مؤسسات و مراکز دینی؛ «کنگره دین پژوهان» در سال 1377 با همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مراکز و مؤسسات دینی و با حضور شخصیت های برجسته برگزار شد که پس از طرح مباحث، مسائل و بررسی مشکلات، موانع و بایسته ها به این نتیجه رسیدند که دبیرخانه ای تأسیس تا به پیگیری اهداف این کنگره بپردازد.
وی ادامه داد: در این راستا نخبگان حاضر در کنگره، هیأتی مرکب از پژوهشگران و مسئولان مؤسسات و مراکز علمی و دینی را با عنوان «شورای برنامه ریزی دین پژوهان کشور» معرفی و اینجانب را به عنوان دبیر انتخاب کردند که احکام افراد مذبور و بنده از سوی وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر گردید.
رئیس شورای علمی دبیرخانه دین پژوهان کشور ابراز داشت: این دبیرخانه در ابتدا به مدت 6 سال زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد قرار داشت که پس از آن به عنوان نهادی مستقل، و ارکان آن مرکب از هیئت امنا، هیئت مدیره، شورای علمی، به ثبت رسید.
*نگاهی بر اهداف و وظایف دبیرخانه دین پژوهان کشور
عضو هیأت مدیره دبیرخانه دین پژوهان کشور با اشاره به اهداف این دبیرخانه، خاطرنشان ساخت: «اطلاع رسانی به محققان و مراکز دین پژوهی در جهت ایجاد و تعمیق شناسایی اولویت ها و نیازهای پژوهشی دینی»، «زمینه سازی جهت ایجاد هماهنگی میان مراکز دینی پژوهشی و پژوهشگران»، «یافتن راه کارهای قانونی برای حمایت از محققان و مراکز»، «برنامه ریزی برای تأسیس مراکز و پایگاه های اطلاع رسانی تخصصی دینی» و ...ازجمله اهداف دبیرخانه دین پژوهان کشور می باشد. متن کامل مصاحبه در ادامه مطلب
مجموعۀ حاضر که از شمار نشستهای مناسبتی می باشد، به ایام محرِِّم و صفر و رویدادهای تاریخی و مذهبی این دو ماه اختصاص یافته است. سخنرانان در این مباحثات کوشیده اند به واکاوی موضوعات تاریخی، کلامی و اجتماعی چالش برانگیز نهضت حسینی و نیز واقعۀ عاشورای سال 61 هجری پرداخته، در حد بضاعت خود پردۀ غبار و ابهام را از آن بردارند.